Home / Aktuelnosti / Čengić: Novi Zakon o radu je kvalitetniji od postojećeg

Čengić: Novi Zakon o radu je kvalitetniji od postojećeg

cengicUdruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine smatra da je novi predloženi federalni zakon o radu “kudikamo kvalitetniji od postojećeg” i da stvara uvjete za veća zapošljavanja i nova ulaganja, izjavio je za Fenu predsjednik ovog udruženja Safudin Čengić.

On ističe da štošta u predloženom zakonu nije povoljno za poslodavce, a to će ubrzo biti rečeno i na pres-konferenciji, te da je parlamentarna procedura u koju je Federalna vlada uputila zakon prilika da se konkretnim prijedlozima pokušaju ishoditi bolja rješenja.

Čengić kao jedan od učesnika pregovora vođenih između poslodavaca, sindikata i Vlade, napominje da je potreba usuglašavanja radnog zakonodavstva s evropskim standardima ono zbog čega je strana koju zastupa ušla u te pregovore.

Povodom upozorenja sindikata da novi predloženi zakon ruši radna prava iz postojećeg zakonodavstva, predsjednik Udruženja poslodavaca poziva da sindikati konkretno ukažu na članove novog teksta koje smatraju štetnim ili, pak, da predlože bolja rješenja.

IZVOR: Fena

About FEB dd

Pročitajte i ...

PRODUŽEN ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA SUBVENCIONIRANJE I POREZNE PRIJAVE

Vlada FBiH je usvojila prijedlog zaključka Federalnog ministarstva finansija, a nakon inicijative Porezne uprave FBiH, …