Home / Aktuelnosti / Kanton Sarajevo: Javni poziv za dodjelu sredstava za finansiranje dijela minimalne mjesečne neto plaće (u FBiH) za mjesec april i maj 2020. godine.

Kanton Sarajevo: Javni poziv za dodjelu sredstava za finansiranje dijela minimalne mjesečne neto plaće (u FBiH) za mjesec april i maj 2020. godine.

Prema programu kratkoročnih i srednjoročnih mjera, Vlada Kantona Sarajevo započela je sa drugim setom mjera direktne pomoći privrednim subjektima u KS, s ciljem ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa.

Temeljem Uredbe o postupku finansiranja dijela minimalne plate za mjesec april i mjesec maj, Ministarstvo privrede KS danas će objaviti Javni poziv za dodjelu sredstava za finansiranje dijela minimalne mjesečne neto plaće (u FBiH) za mjesec april i maj 2020. godine.

Ovim Javnim pozivom pozvani su poslovni subjekti (pravna lica) koji ispunjavaju uslove propisane pomenutom Uredbom da podnesu prijave za ostvarivanje prava za finansiranje dijela minimalne mjesečne neto plaće (u FBiH) za mjesec april i maj 2020. godine.

Javni poziv možete preuzeti OVDJE.

About FEB dd

Pročitajte i ...

Saopćenje o prosječnoj isplaćenoj mjesečnoj neto/bruto plaći zaposlenih u FBiH za august/kolovoz 2020. godine

U “Službenim novinama Federacije Bosne i Hercegovine”, broj 77/20 od 23.10.2020. godine je objavljeno Saopćenje …