Vijesti
Home / Aktuelnosti / Novosti i poboljšanja u Billans aplikaciji

Novosti i poboljšanja u Billans aplikaciji

bl2

U trećoj godini postojanja i rada prve web računovodstvene aplikacije te uspješne implementacije u preko 100 firmi, zadatak i obaveza Billans BH International-a jeste kontinuirian rad na optimizaciji i usavršavanju sistema.

Svjesni stanja na tržištu računovodstvenih rješenja, izradili smo dugoročnu strategiju konstantnog poboljšanja koje implementiramo se novim verzijama aplikacije. Shodno tome, odlučili smo da verzije nose nazive modula na kojima je izvršena najveća optimizacija. Da bi naše postojeće i potencijalne korisnike podsjetili da je Billans višejezična aplikacije, verzije-moduli nosit će imena na engleskom jeziku.

bl1

Na osnovu optimizacija posljednje verzije, ista nosi naziv

»CASH REGISTER« (BLAGAJNA)

Poboljšanja se odnose na:

Sinhronizacija podataka Blagajne i PDV-a

Na segmentima primljenih i izdatih računa pored automatskog ažuriranja PDV obračuna (KIF/KUF) novim poboljšanjima omogućeno je da se na osnovu unesenih stavki automatski kreiraju blagajnički primitak odnosno izdatak, kao i nalog za knjiženje čime se zaokružuje jedan čitav ciklus koji je vezan za plaćanje odnosno naplatu.

Ostale optimizacije

Na segmentu proizvodnje, odnosno radnih naloga izvršena je značajna poboljšanost u smislu omogućenog uvida u količinsko stanje raspoloživog materijala direktno sa kreiranja sastavnice gotovog proizvoda.

Što se tiče zakonodavstva Republike Srpske, poboljšanja se odnose na segment plata u smislu prilagodbe obračuna po principu koeficijenta i minimalne cijene rada, čime je zaokružen modul Plata i kadrovske analitike za oba zakondavstva BiH.

Korisnicima će u buduće biti na raspolaganju nove funkcionalnosti sa računovodstvenog i poreskog aspekta za module vlastite potrošnje, otpisa robe kao i dodatne mogućnosti za olakšan unos inventura razdvojenih po skladištima te import iz drugih sistema (bar code i dr.).

Pratite nove funkcionalnosti aplikacije Billans-a i uvjerite se da svakom verzijom povećavamo konkurentnost na tržištu računovodstvenih sistema i nastojimo da olakšamo korištenje programa. Sva prilagođavanja i inovacije su učinjena u cilju da sadašnji i budući korisnici zajedno sa nama budu vodeći na tržištu u primjeni novih tehnologija u vašem poslovanju.

Budite i Vi dio našeg razvojnog tima i aktivno učestvujte u razvoju aplikacije. Vaše prijedloge i sugestije šaljite nam na: info@billans.ba. Za najaktivnije članove pripremili smo i adekvatne nagrade.

Pratite novosti na našem Facebook profilu na kojem ćemo i objaviti imena dobitnika nagrada kao i naredne planirane akcijske popuste i iznenadjenja za naše korisnike.

Vaš Billans tim

About FEB dd

Pročitajte i ...

Izmjene i dopune Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dobit i Pravilnika o postupku podnošenja poreznih prijava

U “Službenim novinama FBiH”, broj 87/20 od 02.12.2020. godine, objavljena su izmjene i dopune sljedećih …