Home / Aktuelnosti / Preuzmite besplatni e-priručnik “Popunjavanje e-KIF-a i e-KUF-a”

Preuzmite besplatni e-priručnik “Popunjavanje e-KIF-a i e-KUF-a”

Dragi korisnici naših usluga,

Želimo vam sretnu i uspješnu Novu 2021. godinu.

Nova godina nam donosi i nove obaveze, prije svega u dijelu podnošenja elektronskih evidencija o izlazima i ulazima (e-KIF i e-KUF). Obveznici poreza na dodanu vrijednost, u obavezi su izlaznu i ulaznu evidenciju za januar 2021. godine, dostaviti najkasnije do 20. februara 2021. godine.

Prilikom tumačenja i implementacije novog načina podnošenja evidencija o izlazima i ulazima, stvorile su se mnoge nejasnoće, koje smo skupa sa UINO većinom uspjeli riješiti.

Kako bi vam olakšali popunjavanje elektronskog KIF-a i KUF-a, kao konsultantska kuća smo se odlučili izdati besplatni e-priručnik “POPUNJAVANJE e-KIF-a i e-KUF-a”. Priručnik možete preuzeti preko sljedećeg linka e-Priručnik.

Napominjemo da smo skupa sa našim partnerima kreirali Aplikaciju e-KUFKIF, koja predstavlja specijalizovan program za unos podataka i izradu elektronskog KIF-a i KUF-a formatiranog prema zahtjevima UINO. Više na: http://www.feb.ba/narucite-aplikaciju-e-kifkuf-za-pojednostavljeno-podnosenje-elektronskog-kif-a-i-kuf-a/

Srdačno vas pozdravljamo,

FEB d.d. Sarajevo

 

About FEB dd

Pročitajte i ...

ONLINE WEBINAR ZA 01.07.2021. GODINE: PRIMJENA NOVOG PRAVILNIKA O POREZU NA DOHODAK

Konsultantska kuća FEB d.d. Sarajevo organizuje online webinar pod nazivom ”PRIMJENA NOVOG PRAVILNIKA O POREZU …