Home / Aktuelnosti / Usvojen Dokument okvirnog budžeta institucija BiH od 2015. do 2017.

Usvojen Dokument okvirnog budžeta institucija BiH od 2015. do 2017.

VMSavjet ministara BiH juče je na sjednici, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora BiH, usvojio Dokument okvirnog budžeta institucija BiH za period od 2015. do 2017. godine.

Dokument je urađen na bazi usvojenog Globalnog okvira fiskalnog bilansa i politika u BiH za ovaj period, prema kojem se za svaku godinu utvrđuje okvir u iznosu od 950 mil KM i izdvajanje s Jedinstvenog računa Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH u iznosu od 750 mil KM, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

U saopštenju se navodi da budžet za ovu godinu, kao i okvirne projekcije za 2016. i 2017. godinu sadržane u ovom dokumentu, predstavljaju realan i konzistentan skup pretpostavki koje Savjetu ministara BiH pomažu u donošenju dobro informisanih odluka zasnovanih na trogodišnjem srednjoročnom planu i na pitanjima koje imaju budžetske implikacije.

Cilj Dokumenta je da bude od pomoći i institucijama BiH pri planiranju politika prioriteta i programa potrošnje koji će biti u konzistentnosti s odobrenim srednjoročnim makroekonomskom i fiskalnim okvirom.

IZVOR: Capital

About FEB dd

Pročitajte i ...

Časopis April 2021

  Budimo odgovorni prema sebi i jedni prema drugima te brinimo jedni za druge. U …