Home / Aktuelnosti / Prezentacija: „Računovodstveni aspekt implementacije poslovnog software-a“

Prezentacija: „Računovodstveni aspekt implementacije poslovnog software-a“

softverPoslovni procesi nabavke poslovnog software-a i hardware-a ne predstavljaju svakodnevne transakcije, međutim, kao i svaki drugi knjigovodstveni događaj tako je i događaje koji potvrđuju nabavku i korištenje, poslovnih programa (softvera) ili hardvera, potrebno računovodstveno prikazati i iskazati u finansijskim izvještajima.

Način evidentiranja poslovnih promjena vezanih za software, hardware i objavljivanje potrebnih informacija o takvim ulaganjima vrlo je specifično područje te je potrebno na adekvatan način računovodstveno prikazati izgradnju vlastitog računovodstvenog, odnosno poslovnog programa, troškove kupovine, amortizaciju, nadogradnju i ostale troškove povezane s implementacijom informacionih tehnologija.

Kako je uglavnom riječ o vrlo visokim investicijama, nije svejedno da li će se neke stavke pogrešno prikazati jer će se to odraziti i na dobijanje cjelovite slike o preduzeću.

Pri tome se računovodstvena praksa susreće s određenim problemima pa će se u okviru prezentacije „Računovodstveni aspekt implementacije poslovnog software-a“ prikazati osnovne karakleristike računovodstvenog obuhvatanja i evidentiranja informacionih tehnologija.

Preuzmite prezentaciju OVDJE

About FEB dd

Check Also

Javni poziv za podnošenje poreznih prijava za 2021. godinu

Porezna uprava Federacije BiH je objavila Javni poziv za podnošenje poreznih prijava za 2021. godinu. …